ontbijt, lunch
4 personen
ca. 250 kcal
20min
Ingrediënten
24 plakjes mager gerookt ontbijtspek
6 eieren (Maat M of L)
beetje olijfolie
1 el gesnipperde verse bieslook
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Bereidingswijze
Neem een muffinvorm met 6 malletjes en smeer die dun in met olijfolie. Neem voor elk malletje 4 plakjes ontbijtspek en leg die kruiselings over elkaar zodat je 4 opstaande randjes krijgt. Doe dan voorzichtig in elke malletje met spek een ei en zorg ervoor dat de dooier niet stuk gaat. Doe er zeezout en een snufje vers gemalen peper op en zet het in een voorverwarmde heteluchtoven op 150 graden. Bak 10-11 minuten en blijf er even bij. Neem ze uit de oven zodra de eitjes in het midden van de malletjes goed genoeg gestold zijn en de spekrand gaat opstaan en krokant is. Laat een paar minuten afkoelen zodat de spekrand hard wodt. Neem ze voorzichtig uit de mal. Garneer met wat vers gesnipperde bieslook. Een leuke variatie is garneren met
© 2024 - Wegdam Eieren -
Algemene voorwaarden