Onze eieren

Waarom zijn Wegdam Eieren de lekkerste eieren; omdat ze vers zijn;vandaag gelegd, morgen in de winkel en we maken ons eigen voer met tarwe en maïs uit de regio. Deze maïs wordt gemalen en aangezuurd zodat dit een yakult effect geeft op de kip en daardoor een lekkere smaak aan het ei.

Onze eieren voldoen aan het IKB keurmerk, dit betekent dat de weg die het ei aflegt, van kip tot klant, aan strenge eisen voldoet (http://ikbei.nl/). Het CBD en NCAE controleren of de eieren inderdaad scharrel of vrije uitloop zijn. Ook wordt de kwaliteit, en het gewicht gecontroleerd.

Eieren worden in 4 gewichtsklassen verdeeld; S, M, L, XL
Jonge kippen leggen meer S en M en oudere kippen leggen meer L en XL.
De stempel op het ei is voor de traceerbaarheid. (www.eicode.nl)
Bijvoorbeeld het nr. 1 NL 4249901
Het eerste cijfer zegt hoe de kip gehuisvest is; 0=biologisch, 1=vrije uitloop 2=scharrel. De 2 letters zijn van het land van herkomst. De cijfers daarachter is het bedrijfsnummer en het laatste cijfer is uit welke stal het ei komt.

Een ei daar zit heel veel in. De belangrijkste stoffen in 1 ei zijn;
7,3 gr.eiwit, 5,7 gr. Vet (overwegend onverzadigde vetzuren)
Mineralen; ijzer, natrium, kalium, calcium, fosfor en selenium.
Vitamine D, E, B1, B2, B6 en foliumzuur.