Boerenomelet

( ontbijtgerecht voor 2 personen)
Ingrediënten:
– 125 gram gerookte spekblokjes,
– 1 rode ui,
– 1/2 groene paprika,
– 50 gram champignons,
– 4 eieren,
– 100 ml melk,
-peper,
-(verse) bieslook,
– 50 gram geraspte kaas.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Bereidingswijze:
1. Bak de spekjes op hoog vuur in een koekenpan knapperige, zónder olie (er komt genoeg vet uit de spekjes). Dit vet word straks weer gebruikt om de boerenomelet in te bakken.
2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de spekjes, en bak de groenten in 5 minuten zacht.
3. Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met peper en bieslook (liefst geen zout omdat de spekjes al vrij zout zijn.
4. Voeg enkel nog de geraspte kaas toe, en giet het geheel in de koekenpan.Rangschik de kaas en de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
5. Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4 minuten is de bodem gaar, en laat je de omelet uit de pan op een bord glijden.
6. Leg de koekenpan bovenop het bord en keer de pan mét bord om, zodat de ongebakken kant van de omelet in de pan komt te liggen. Bak deze andere zijde nog 2-3 minuten. Snijd de omelet in punten en serveer direct.